четвер, 24 грудня 2020 12:21

SpaceX показала відео, щоб довести успішність запуску нового коробля

SpaceX показала відео, щоб довести успішність запуску нового коробля
Щоб довести успішність старту на сайті SpaceX опублікували нове двохвилинне відео, в якому показали деталі тестового запуску прототипу Starship. Фото: pixabay

Відео пробних запусків прототипу корабля Starship від SpaceX показали на сайті компанії.

Це були одні з найбільш важливих злетів пристрою на висоту 12,5 км над поверхнею Землі, пише "Новое время".

Ракети-носії Falcon 9 і Falcon Heavy залишаються фаворитами в арсеналі компанії. Завдяки цим пристроям SpaceX уклала договори з космічними організаціями різних країн. Також компанії Ілона Маска вдалося стати одним з головних партнерів NASA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA зняли відео про майбутнє приземлення марсохода

Росіяни тепер мають плани сконструювати таку ж ракету як Falcon 9 і назвати її Амур. Утім, доки російська ракета з'явиться, то у SpaceX вже буде нова. Ця новинка стане основним транспортувальником об'ємних вантажів і екіпажу людей у 100 чоловік на Місяць і Марс.

Саме такі плани Ілон Маск має щодо нового космічного корабля SpaceX Starship. Його розробляють останні кілька років. Цьогоріч на початку грудня інженери провели один з найважливіших тестових запусків прототипу цього корабля і він уперше піднявся на висоту 12,5 км над поверхнею Землі. Запуск був успішний, але під час посадки пристрій вибухнув.

Щоб довести успішність старту, на сайті SpaceX опублікували нове двохвилинне відео, у якому показали деталі тестового запуску прототипу Starship. Інцидент з посадкою там також є.

"Тиск у паливному баку був низький під час посадки, через що швидкість приземлення була висока, але ми отримали всі необхідні дані. Вітаю команду SpaceX, чорт візьми так!" - прокоментував подію Маск.

Компанія SpaceX Ілона Маска на замовлення Пентагону успішно вивела на орбіту розвідувальний супутник. Трансляцію старту вели на каналі SpaceX в Тwitter. Ракета-носій Falcon 9 стартувала з космічним апаратом NROL-108 Національного управління військово-космічної розвідки США.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX показала відео, щоб довести успішність запуску нового коробля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути