неділя, 09 травня 2021 04:25

SpaceX Dragon відправить на орбіту першого приватного астронавта

SpaceX Dragon відправить на орбіту першого приватного астронавта
На орбіту відправлять першого приватного астронавта фото: NASA

Космічний корабель SpaceX Dragon Resilience, який недавно повернувся на Землю, незабаром відправить на орбіту першого приватного астронавта SpaceX.

Замість команди професійно підготовлених космонавтів, Resilience відправить в космос чотирьох приватних осіб, інформує НВ.

Хейлі Арсено, Кріс Семброскі і Сіан Проктор полетять на орбіту разом з мільярдером Джаредом Ісаакманом, який фінансував місію Inspiration4. Він пожертвував $100 млн для дитячої лікарні St. Jude. Джаред Ісаакман вирішив, що з ним полетять двоє осіб, які також пожертвували кошти для цієї лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічний корабель Маска вперше здійснив успішну посадку

У конкурсі переміг Кріс Семброскі, ексвійськовий ВПС США. Після завершення служби він отримав ступінь бакалавра в галузі професійної аеронавтики в Авіаційному університеті Ембрі Редла. В ході місії Семброскі виконуватиме роль бортінженера. На орбіту також відправиться Сіан Проктор, геолог за фахом. Вона є фіналісткою програми астронавтів NASA 2009 року. Їй довірили роль пілота.

Четвертим учасником обрали Хейлі Арсено, яка пережила рак, стала помічником лікаря і тепер працює в лікарні St. Jude.

Запуск космічного корабля SpaceX запланований у вересні 2021 року. Серед космонавтів, ймовірно, перебуватиме і персонал компанії.

28 квітня 2001 року американський підприємець і мультимільйонер Денніс Тіто став першим в історії космічним туристом. Він заплатив за політ компанії Space Adventures $20 млн.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX Dragon відправить на орбіту першого приватного астронавта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути