середа, 04 квітня 2018 10:45

Створили інтерактивну карту швидкості зростання населення

Сервіс візуалізації даних Datawrapper розробив онлайн-карту коливань чисельності населення великих міст.

На карті півтисячі міст, населення яких перевищує 1 млн осіб, пише vokrugsveta.ua.

Для створення карти використали дані ООН The World's Cities in 2016 про зміни структури міського населення з 2000 по 2016 рік. 2016-го у містах проживали 54,5% населення. Через 15 років ця цифра досягне 60%. Також майже третина людей переселяться у міста-мільйонники, йдеться у звіті організації.

Міста на карті позначили колами. Їхній розмір пов'язаний з чисельністю населення. Міста, які збільшуються, позначені блакитним. Помаранчевий позначає міста, де зменшується кількість жителів.

У Києві з 2000 по 2016 роки чисельність населення зросла з 2,4 млн жителів до 3 млн. Наприклад, у Харкові – зменшилася на 0,1 млн.

Автор: platfor.ma
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі голодує майже 1 мільярд людей, 1,3 мільярди - їдять забагато

Найвищі темпи урбанізації в Азії і Африці. Чисельність жителів африканських міст невелика, але швидко збільшується за рахунок людей з сільської місцевості.

Європейські міста з 2000 року виросли незначно - не більше ніж на 2,5%. У деяких точках фахівці зафіксували відтік людей - в Афінах, Неаполі та Будапешті, в американському Детройті, Клівленді та Піттсбурзі.

В Україні, за даними Всесвітнього фонду здоров'я легенів, курить половина чоловіків. Це один з найвищих показників у світі. У числі найгірших - Україна і за споживанням алкоголю на душу населення - 15,6 л на рік, і з проблемами надмірної ваги, яким страждають 41,2% чоловіків і 45,8% жінок (дані ВООЗ). Найбільш невдале поєднання трьох чинників ризику для здоров'я у Росії, Молдавії, Білорусії, Словенії та Греції.

Зараз ви читаєте новину «Створили інтерактивну карту швидкості зростання населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути