Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2020 10:48

Samsung випередила конкурентів і стала першою на ринку смартфонів

Samsung випередила конкурентів і стала першою на ринку смартфонів
Для компанії Samsung золотим часом була середина 2010-х років. Фото: pixabay

Найпопулярнішим виробником смартфонів у світі стала компанія Samsung.

В останньому кварталі вона обійшла Huawei, повідомляє The Verge.

Xiaomi, в свою чергу, продала більше смартфонів, ніж Apple.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець епохи: помер голова Самсунг

Для компанії Samsung золотим часом була середина 2010-х років. У період з 2011-го по 2019-й південнокорейський бренд лідирував у продажах своїх смартфонів по всьому світу. Але в останні кілька років впритул до Samsung почала підбиратися компанія Huawei, і у декількох кварталах поточного і минулого року китайський виробник продавав більше всіх на глобальному ринку.

В передостанньому кварталі 2020-го ситуація знову змінилася. За даними вже декількох аналітичних компаній Samsung випередив Huawei і знову вийшов на перше місце за кількістю проданих смартфонів. Продажі Huawei впали на 7% за останні три місяці у порівнянні з попереднім кварталом, і на 24% у порівнянні з цим же часом в минулому році.

Водночас поставки Samsung збільшилися на 47% у порівнянні з продажами протягом липня-вересня 2020-го. Також китайський бренд Xiaomi обійшов за продажами Apple і вийшов на третю позицію у списку найбільш популярних виробників смартфонів. П'яте, шосте й сьоме місце дісталось трьом брендам однієї компанії - Oppo, Vivo і Realme відповідно.

Деякі експерти припускають, що високі продажі Huawei у минулому кварталі були пов'язані з поставками смартфонів цієї компанії у Китаї, в той час як у світі пандемія Covid-19 вдарила по всьому ринку.

Одна з найцікавіших функцій моделі Samsung Galaxy Z Fold 2 стала доступна власникам торішнього складного смартфона Samsung Galaxy Fold. Тепер вони мають можливість використовувати фронтальний дисплей смартфона в якості видошукача для головної камери на задній панелі.

Зараз ви читаєте новину «Samsung випередила конкурентів і стала першою на ринку смартфонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути