понеділок, 13 серпня 2018 12:25

Розвінчали міф про спортивні тренування

Розвінчали міф про спортивні тренування
Фізичні навантаження погіршують психічне здоров'я. Фото: olx.kz

Сильні фізичні навантаження негативно впливають на психіку.

Науковці з Єльського та Оксфордського університетів розвінчали міф, що тренування покращують психічне здоров'я. У дослідженні взяли участь 1,2 млн американців, пише "Новое время".

Фахівці аналізували тренування піддослідних. Також враховували їхній вік, расу, стать, сімейний стан, рівень доходу, освіту, стан здоров'я.

Виявилося, люди, які регулярно займалися спортом, мали депресивні стани протягом мінімум одного дня на місяць порівняно з тими, хто взагалі не займався спортом. Чим частіше піддослідні мали фізичні навантаження, тим вищий у них був ризик розвитку депресії.

"Раніше вважали, що чим більше ви тренуєтеся, тим краще ваше психічне здоров'я. Наше дослідження показує зворотне. Якщо ви займаєтеся спортом більше 23 разів на місяць або ваша тренування триває більше 90 хв., тим гірше ваше психічне здоров'я", - йдеться у статті науковців, опублікованої в The Lancet Psychiatry Journal.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не можна багато спати

Найменше впливали на психологічне здоров'я групові тренування. Саме тому науковці радять віддавати перевагу велоспорту, аеробіці та іншим груповим тренуванням.

Любов до покупок і неконтрольовані витрати можуть визнати психічним розладом. Дослідження провели німецькі науковці з Вищої медичної школи Ганновера. Вони виявили, що в країнах Євросоюзу та Сполучених Штатах за останні 20 років збільшилася кількість шопоголіків.

Зараз ви читаєте новину «Розвінчали міф про спортивні тренування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути