середа, 08 серпня 2018 17:26

Чому не можна багато спати

Чому не можна багато спати
Розвінчали міф про користь тривалого сну. Фото:Politeka

Сон, який триває більше 8 годин, підвищує ризик передчасної смерті.

Британські науковці з Кілского університету проаналізували результати 74 незалежних досліджень на тему надмірного сну. У них взяли участь 3 млн осіб, пише "Новое время".

Виявили, що люди, які спали у середньому 10 годин на добу, мали порушення дихання. Підвищувався ризик розвитку серцевих захворювань і розлади сну. У них підвищувався ризик передчасної смерті на 30% у порівнянні з тими, хто спав до 8 годин. Надмірний сон підвищував ризик смерті від інсульту на 56% і ризик смерті від інших серцево-судинних захворювань на 49%.

"Надмірний сон призводить до ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Отже необхідно приділяти більше уваги вивченню користі і шкоди тривалого сну. Ці дані необхідно брати до уваги під час лікування розладів сну, а також апное. Адже надмірний сон призводить до проблем ыз диханням", - говорить один з авторів дослідження, професор Чун Шинг Квок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ситуацій, коли у стосунках варто збрехати

Суспільство недооцінює наслідки неправильного режиму сну, каже фахівець. Це призводить до розвитку різних проблем зі здоров'ям.

Почуття провини виникає з різних причин. Іноді воно має руйнівний характер. Забирає енергію і наводить хандру. Почуття провини - один із механізмів виживання виду. Воно є не тільки в людей, а й у тварин. Щоб зграя витримала жорстку конкуренцію, у ній існують деякі правила.

Зараз ви читаєте новину «Чому не можна багато спати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути