Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2018 16:56

"Розпещена дитина нещасна" - 10 цитат Любомира Гузара про виховання дітей

Сьогодні, 26 лютого, минає 85 років від дня народження українського релігійного діяча, предстоятеля Української греко-католицької церкви Любомира Гузара.

Він народився 1933-го у польському Львові. Середню освіту Любомир здобув у Австрії. А коли йому було 16 років, батьки виїхали до Сполучених Штатів. Там хлопець закінчив середню освіту у духовній семінарії Стемфорду штату Коннектикут.

Любомир Гузар вчився та працював у США й Італії. В Україну повернувся після проголошення незалежності. 2001-го став керівником УГКЦ. Одним з головних завдань Любомира Гузара на чолі церкви було її відродження та поширення на східні терени України.

31 травня минулого року глава УГКЦ помер. Він став одним з небагатьох моральних авторитетів українців на зламі XX-XXI століття. У своїх промовах та виступах закликав до любові, миру та порозуміння. Багато його висловів стали афоризмами.

Автор: 24tv.ua
  Любомир Гузар -  предстоятель Української Греко-Католицької Церкви.
Любомир Гузар - предстоятель Української Греко-Католицької Церкви.

До дня народження Любомира Гузара Gazeta.ua підготувала добірку цитат про виховання дітей.

1. Головне завдання жінки - виховання дітей. Доручати цю справу іншому - недобре. Мати - це та особа, яка відповідає за майбутнє щастя своїх дітей. Скільки вона присвятить уваги і любові своїм дітям визначає, якими людьми вони підуть у життя.

2. За умови нормального розвитку дитина почне захоплюватися тим, що добре. Оминати те, що її вражає.

Батьки, закохані в гроші, можуть навіть свідомо передати дітям свій матеріалістичний світогляд. Батьки, які на перше місце в щоденному житті висувають справжні духовні цінності, передають їх як найкращу спадщину своїм нащадкам

4. Школи не тільки дають знання, але також виховують нам повноцінних людей. Через інтернет і подібні технологічні удогіднення дитина сьогодні має неймовірний доступ до знання. Вона багато знає – але не знає, що з тим усім робити. Виховувати – означає навчити, що з усім тим робити.

5. Що батьки думають, про що говорять, як поводяться – формує їхню дитину.

6. Нещаслива та дитина, між батьком і матір'ю якої є постійна незгода та непорозуміння. Ще гірше, коли батьки знущаються з дитини – як у фізичному, так і в моральному плані.

7. Розпещена дитина рано чи пізно почуватиметься нещасною. Вона не завжди зможе отримувати все так легко, як їй це вдавалося в дитинстві.

Батьки мусять ставитися до своєї дитини, як до людини. Завдання дуже складне. Але, знехтувавши ним, можна поставити дитину на фальшивий шлях

9. Необхідний елемент – це виховувати дитину в атмосфері тепла і мудрої любові. Діти, які цього не одержали, – це ті, що в той чи той спосіб тікають з дому і блукають вулицями наших міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У дверях мене зустрів і по-батьківськи обняв"

10. Добрий батько випробовує своїх дітей. Випробовує, щоб дати їм нагоду показати свою любов.


Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Любомир Гузар помер на 85-му році життя після важкої недуги. Очолював Українську греко-католицьку церкву з 2005-го по 2011 роки. Поховали у Києві. Укрпошта виготовила спеціальний штемпель на честь Блаженнішого Любомира Гузара.

Зараз ви читаєте новину «"Розпещена дитина нещасна" - 10 цитат Любомира Гузара про виховання дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути