вівторок, 29 червня 2021 11:35

Рот на замок: створили пристрій, який не дає їсти

У Новій Зеландії представили внутрішньоротове кріплення для схуднення, яке стоматолог може встановити охочим на горішні й нижні щелепи. У ньому використовуються магнітні накладки з замками-болтами.

Дослідники університету Отаго спільно з британськими колегами створили спеціальні пристрій, який не дає людині можливості їсти у звичному режимі. Накладки назвали DentalSlim Diet Control, повідомили на сайті університету. Пристрій дає змогу людині розтулити рот лише на 2 мм, обмежуючи її харчування винятково рідиною. Водночас людина може вільно говорити й дихати.

Автор: otago.ac.nz
 

"Основною перешкодою для схуднення є погана змога дотримуватися норм дієти. Пристрій сприяє формуванню нових звичок, даючи змогу людям певний час перебувати на низькокалорійному харчуванні", — заявив провідний дослідник, проректор канцлера університету Отаго Пол Брантон.

Учасники його випробувань утратили у середньому 6,36 кг за два тижні. Брантон вважає, що пристрій буде ефективним, безпечним і доступним для людей, які борються з ожирінням.

Учені посилаються на дослідження, згідно з якими 1,9 млрд людей у світі мають надмірну вагу, а 650 млн страждають на ожиріння, що призводить до 2,8 млн смертей на рік. До 2030 року приблизно 57% дорослого населення світу матимуть надмірну вагу або ожиріння.

На прохання людини стоматолог може зняти накладки з зубів, а потім знову встановити. Пристрій може бути корисним і для тих, хто має схуднути перед плановою операцією, а також для хворих на цукровий діабет, у яких утрата ваги може призвести до ремісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сучасна їжа небезпечна. Пояснюємо чому

Продукти, на яких є позначка, що вони дієтичні, насправді ж можуть призводити до зайвої ваги. Є сім основних продуктів, які помилково вважають сприятливими для схуднення. Позбутися зайвого жиру на тілі до літа можна завдяки деяким продуктам, які варто додати в раціон. Вони пришвидшать схуднення без травм для організму. Адже жир залишає тіло рівномірно. Утративши складки на талії, найшвидше, на стегнах вони також зникнуть.

Зараз ви читаєте новину «Рот на замок: створили пристрій, який не дає їсти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути