пʼятниця, 10 березня 2017 14:00

Робочий день потрібно починати не раніше 10:00 - вчені

Робочий день потрібно починати не раніше 10:00 - вчені
Робочий день потрібно починати не раніше 10-ї ранку - вчені. Фото - gkb13.ru

Щоб не нашкодити організму, працювати потрібно починати не раніше десятої ранку. Британські дослідники стверджують, що ранній початок робочого дня може призвести до різних захворювань, стресу та нервових зривів.

Дослідження проводили на кількох учнях у школі. Їхні оцінки покращилися після зміни графіка. Вдалий час для початку занять студентів - 11:00. Діти до 10 років не можуть фокусувати увагу до 9:30 ранку. Про це повідомляє medikforum.

"Оскільки люди починають працювати о дев'ятій ранку, вони постійно хочуть спати. Саме тому в нас суспільство людей, які не виспались", - сказав професор Оксфордського університету Пол Келлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені підтвердили можливість вирощування картоплі на Марсі

Крім психологічних розладів і втоми, початок роботи о 09:00 ранку і раніше загрожує захворюваннями серця і печінки. Саме ці органи після раннього пробудження і недосипання починають працювати в активному режимі на 2-3 год пізніше після тривалого сну.

Сон понад 9 годин може призвести до слабоумства. Це виявили дослідники з Медичної школи при Бостонському університеті в США. Також ті люди, які довго сплять, мають менший об'єм мозку, у них різко знижуються інтелектуальні здібності.

Зараз ви читаєте новину «Робочий день потрібно починати не раніше 10:00 - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути