Ексклюзиви
середа, 30 січня 2019 11:13

Прогулянка в людському тілі: запрацював унікальний музей
12

Фото: sci-hit.com

У нідерландському місті Лейден запрацював Музей людського тіла.

Відвідувачі закладу мають змогу відразу з порогу потрапити у тіло людини і переміщатися всіма відділами великого організму, пише sci-hit.com.

Споруда виконана у формі сидячої людини біля високого будинку висотою 35 м.

Основна будівля - під склом. Фігуру людини зробили зі сталі, яка майже не піддається корозії. Над проектом працювали 12 років, 2 із яких зайняло будівництво. Реалізація задуму обійшлася у $30 млн.

Вхід до музею розташований у коліні скульптури. До входу відвідувачів піднімає ескалатор. Далі вони одягають спеціальні окуляри. Екскурсія відбувається у форматі 5D.

Автор: sci-hit.com
  Прогулянка у ротовій порожнині.
Прогулянка у ротовій порожнині.

Шлях починається із стегнової кістки. Йдучи нею, можна побачити утворення лейкоцитів та еритроцитів. Поступово відвідувачі музею просуваються вгору людським тілом. Долають 7 поверхів, у яких розташовані різні частини тіла людини.

Кожен орган зображений реалістично. Їхню роботу транслюють на моніторах. Відео супроводжується різними звуками. Створюється враження, наче людина потрапила всередину іншої людини. Адже пересуваючись коридорами, може бачити, як циркулює кров, працює травний тракт і б'ється серце

Роботу деяких органів презентують не лише візуально. Приміром, можна відчути запах із гігантських ніздрів чи відрижки з ротової порожнини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український музей увійшов до списку кращих у світі

У музеї можна побачити, як відбувається запліднення яйцеклітини, як у матці зароджується нове людське життя і розвивається плід.

Завершується екскурсія у мозкові. Він дуже реалістично показаний нейронами. Його звивини, як і інші "експонати" музею, можна помацати руками.

Один із найбільших художніх музеїв світу французький Лувр відвідали 10,2 млн туристів торік. Персонал музею ретельно збирає статистику щоденних відвідувань. За даними 2018-го, журналісти склали рейтинг любителів живопису з різних країн. Найбільшу групу відвідувачів становлять французи (2,5 млн людей), за ними йдуть жителі США (приблизно 1,5 млн) і Китаю (до 1 млн).

Зараз ви читаєте новину «Прогулянка в людському тілі: запрацював унікальний музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути