Ексклюзиви
четвер, 03 січня 2019 18:00

Український музей увійшов до списку кращих у світі

Американський телеканал CNN склав список кращих авіаційних музеїв світу.

До ТОП-20 увійшов український Державний музей авіації імені Олега Антонова, пише CNN.

"Музей - один з найбільших у світі виставок авіаційної техніки. Більшість літаків побудовані у Радянському Союзі. Серед експонатів літаки надзвукових бомбардувальників, вантажні літальні апарати і ракетоносці", - пишуть про столичний Музей авіації.

Автор: IGotoWorld
  Державний музей авіації імені Олега Антонова
Державний музей авіації імені Олега Антонова

Серед експонатів музею фахівці виділяють літак "Туполєв-104".

"15 вересня 1956 року відбулася дуже важлива подія для цивільної авіації. Перший у світі реактивний авіалайнер Туполєв-104 " вперше здійснив пасажирський рейс між Москвою і Іркутськом. Це найстаріший зі збережених літаків цього типу", - пояснює голова відділу електроніки Національного авіаційного університету, професор Фелікс Яновський.

Загалом у рейтинг потрапили музеї Америки і багатьох країн Європи.

Серед американських виділяють найстаріший і найбільший у світі музей військової авіації Національний музей ВПС США. Він розташований на базі Райт-Паттерсон в Огайо. Також згадують Музей польотів у Вашингтоні. Він найбільший у світі незалежний некомерційний музей авіації та космонавтики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найцікавіші технічні музеї України

Майже 20 тис. експонатів налічує французький Музей авіації та космонавтики у Ле Бурже. Краківський Музей польської авіації зібрав на свої території літакльні апарати комуністичної епохи.

У списку також новітній авіаційний музей Aerospace Bristol. Його 2017-го відкрили на місці британського аеродрому Філтон. Він бере свій початок від заснування колоніальної авіабудівної компанії в 1910 році.

У столичному Музеї авіації двічі на рік влаштовують фестиваль ретроавтомобілів OldCarLand. На свято приїжджає техніка з різних куточків країни і світу. Загалом налічують до 1 тис. експонатів.

Зараз ви читаєте новину «Український музей увійшов до списку кращих у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути