середа, 16 червня 2021 08:20

Показали український безпілоник-стелс

Показали український безпілоник-стелс
Попередня вартість одного комплексу з трьох літальних апаратів і наземної станції управління становитиме $12-13 млн. Фото: ACE ONE

На щорічній міжнародній виставці "Зброя та безпека" у Києві представили прототип надшвидкого ударного безпілотника ACE ONE.

Безпілотник стелс-технології повинен стати носієм керованого озброєння класу "повітря-повітря" і "повітря-земля" для знищення наземних і повітряних цілей противника, зокрема танків, укриттів і БПЛА, повідомляє "Мілітарний". Його відсіки розраховані на 1 т. озброєння.

Максимальна висота польоту апарата становить 13,7 тис. м, радіус роботи - до 1,5 тис. км, а максимальна швидкість сягає понад 1 163 км/год при довжині в 11 м і ширині у 8,5 м. Фактично розробники створюють вдосконалений БПЛА RQ-170 Sentinel американської Lockheed Martin.

Попередня вартість одного комплексу з трьох літальних апаратів і наземної станції управління становитиме $12-13 млн. Таку ціну розробник вказав у англомовному пресрелізі для виставки.

Безпілотник розробила міжнародна українська компанія ACE у партнерстві з держпідприємством "Івченко-Прогрес" та компаніями "Мотор Січ" і "Гідробест". Над проєктом працювали десятки українських учених і фахівців на чолі з колишнім гендиректором ДП "Антонов" Олександром Лосем і ексголовою Держкосмічного агентства Володимиром Усовим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ''Нептун'', вантажівки й безпілотники - які новинки отримали Збройні сили

Військово-повітряні сили США прийняли на озброєння новий безпілотний літальний апарат RQ-180. БПЛА призначений для ведення розвідки в районах з обмеженим доступом та насиченою системою протиповітряної оборони противника.

Зараз ви читаєте новину «Показали український безпілоник-стелс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути