середа, 01 березня 2017 17:08

Першу друкарську машинку створювали 5 років

Друкарська машинка "Ремінгтон", також відома як машинка Шоулза-Гліддена, побачила світ 1 березня 1873 року. Це перша комерційно успішна друкарська машинка, яку почали випускати серійно.

Вона стала родоначальницею всім наступним машинкам для друкування текстів, враховуючи й сучасну клавіатуру.

Машинку випустила американська компанія "Ремінгтон і сини", яка виробляла зброю, швейні та землеробські машини.

А створювати пристрій почали 1867 року видавець Крістофер Шоулз, Самуель Соул і Карлос Глідден. Спочатку Шоулз задумував винахід лише для друку номерів сторінок для книг. Пізніше Глідден запропонував використовувати його для друку букв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 53 роки тому презентували унікальний підводний атракціон

Перший варіант машинки мав два ряди клавіш з цифрами й алфавітним розташуванням букв від A до Z. Малих літер не було, тільки великі. Так само не було цифр 1 і 0 - замість них використовували літери I і O. До 1873 року винахідники створили близько 30 моделей машинок.

Шоулз створив популярну зараз клавіатуру QWERTY. За чутками, до неї під час роботи молоточки з літерами застрявали, роботу зупиняли і потрібно було вручну їх виймати.

Тоді Шоулз придумав клавіатуру QWERTY - у ній букви, які найчастіше зустрічаються, розташовані максимально далеко одна від одної. Це вирішило проблему залипання, скоротило кількість помилок у тексті і збоїв у роботі.

 

Шоулз запропонував свій пристрій фабриці Ремінгтона. Там на розвинених виробничих потужностях фабрики налагодили масове виробництво друкарських машинок.

Через рік після старту виробництва випустили першу сотню машинок. Одними із перших поціновувачів прогресу стали письменники Марк Твен і Лев Толстой.

Зараз ви читаєте новину «Першу друкарську машинку створювали 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути