Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2018 11:27

Відкрили ген відновлення втрачених тканин

Німецькі науковці з Інституту Макса Планка визначили ключові гени, які відповідають за регенерацію кінцівок.

Фахівці послідовно описали геном земноводних - аксолотля і личинки мексиканської амбістоми. Після цього вони склали карту, яка вказує шлях до відновлення пошкоджених тканин, пише espreso.

Міжнародна команда вчених провела секвенування геному мексиканської амбістоми. Її геном складається з 32 млрд пар основ ДНК. Це у 10 разів більше, ніж у людини. Цей набір генів найбільший, який наразі записали науковці.

Під час аналізу геному дослідники виявили декілька унікальних для амфібій генів. Вони експресуються в процесі регенерації.

Автор: espreso.tv
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили рослину, яка випромінює світло

Амбістома мексиканська за кілька тижнів може відновити кістки, м'язи та нерви. До появи можливості регенерації кінцівок людям ще дуже далеко, кажуть вчені. Але опис геному аксолотля - великий крок до розуміння того, як ця здатність розвивається.

Науковці знайшли спосіб боротьби зі стійкістю вірусів до антибіотиків. Фахівці кафедри біохімії та молекулярної медицини Університету Монреаля змогли успішно заблокувати гени, які відповідають за імунітет бактерій до антибіотиків. На це дослідження пішло 4 роки.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили ген відновлення втрачених тканин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути