вівторок, 20 березня 2018 17:22

Виявили походження міжзоряного астероїда Оумуамуа

Виявили походження міжзоряного астероїда Оумуамуа
Міжнародний астрономічний союз офіційно назвав цей астероїд 1I / 2017 U1. Фото: fakty.ua

Астероїд Оумуамуа прилетів у нашу Сонячну систему із системи подвійних зірок.

Небесне тіло пролетіло зі швидкість 30 км/с повз Землю у жовтні минулого року. Оумуамуа став першим підтвердженим чужорідним астероїдом, пише segodnya.

Омумауа ввійшов до Сонячної системи з міжзоряного простору після довгої подорожі. Вона могла тривати мільйони років, вважають науковці.

"Дивно, що першим об'єктом, який ми помітили, що прилетів з-за меж нашої системи, виявився астероїд. Адже комети помітити набагато простіше. Порівняно з астероїдами, вони слабкіше притягуються до зірки і мають менш стійкі орбіти", - розповідає один з авторів дослідження, астроном з університету Торонто Алан Джексон.

Оумуамуа червоного кольору. Його розміри - 180 м на 30 м. За формою він нагадує товсту сигару. Ймовірно, астероїд утворився в системі, у якій була гаряча масивна зірка. Саме у таких системах існує найбільша кількість твердих кам'янистих тіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені ідентифікували перший астероїд, який прилетів з міжзоряного простору

Міжнародний астрономічний союз офіційно назвав цей астероїд 1I / 2017 U1. Велика літера "I" в назві означає, що мова йде про міжзоряний об'єкт.

Торік у жовтні система телескопів на вершині гавайського вулкана Мауна-Кеа зафіксувала об'єкт, який виявився першим зареєстрованим міжзоряним астероїдом. Першим про нього дізнався вчений Роберт Веріка, переглядаючи зібрані телескопами дані. Спочатку він подумав, що це комета. Астрономи прорахували його траєкторію і зрозуміли, що це астероїд. Небесне тіло не залишало за собою хвоста, а отже не могло бути кометою.

Зараз ви читаєте новину «Виявили походження міжзоряного астероїда Оумуамуа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути