Ексклюзиви
пʼятниця, 24 листопада 2017 09:28

Виявили незвичний міжзоряний об'єкт

Виявили незвичний міжзоряний об'єкт
Міжнародний астрономічний союз офіційно назвав цей астероїд 1I / 2017 U1. Фото: fakty.ua

Американські науковці виявили у Сонячній системі астероїд з іншої зоряної системи.

Небесне тіло досліджували науковці з Інституту астрономії при Гавайському університеті. Вони назвали астероїд "Оумуамуа", повідомляє ВВС.

У журналі Astrophysical Journal Letters вчені описали властивості та характеристики об'єкта. Оумуамуа червоного кольору. Його розміри - 180 м на 30 м. За формою він нагадує товсту сигару.

Астероїд рухається з величезною швидкістю, пишуть науковці. Відтак гравітаційного тяжіння Сонця недостатньо для того, щоб утримати його у Сонячній системі. Небесне тіло має гіперболічну траєкторію. Вона виведе його з Сонячної системи.

Якщо в інших зоряних системах планети створювалися так само, як і в системі Сонячної, то ймовірно, що в космосі є й інші астероїди розміром з Оумуамуа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як у нічному небі впав метеорит

Міжнародний астрономічний союз офіційно назвав цей астероїд 1I / 2017 U1. Велика літера "I" в назві означає, що мова йде про міжзоряний об'єкт. Оумуамуа став першим небесним тілом, що отримав букву "I" у своїй назві.

"U1 може виявитися першим прямим доказом того, що системи планет навколо інших зірок в періоді свого формування викидали в космос великі об'єкти", - каже один з авторів доповіді з американської Національної оптичної астрономічної обсерваторії Джаядев Раджагопал.

Астероїд Фаетон діаметром 5 км за місяць наблизиться до Землі на мінімальну відстань. Точка максимального зближення між астероїдом і Землею - близько 10 млн км. У масштабах космосу ця відстань невелика. Втім, вона безпечна для землян.

Зараз ви читаєте новину «Виявили незвичний міжзоряний об'єкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути