Вживання фруктових соків підвищує ризик передчасної смерті у людей, старших 45 років.
Такі результати дослідження американських науковців з університету Еморі, пише segodnya.
У дослідженнях взяли участь 30,1 тис. осіб. До остаточної вибірки увійшли 18 тис. добровольців. Вони мали цукровий діабет та захворювання серця.
За піддослідними слідкували 6 років. Під час експерименту науковці оцінювали рівень вживання напоїв і продуктів з високим вмістом цукру. Після смерті кожного учасника медики виявляли причину загибелі. Крім проблем із здоров'ям, враховували також рівень доходів, куріння та заняття спортом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти продовжують життя
Виявилося, люди, які вживали в день близько 1 л солодких соків, вмирали удвічі частіше від ішемічної хвороби серця, ніж ті, хто вживав менше 30 мл на день.
Для жіночого здоров'я та краси потрібно не тільки правильне харчування, але і напої. Деякі з них є набагато кориснішими за інші. Наприклад, каву варто замінити на какао, а нектари - на апельсиновий чи журавлиновий сік. Доведено, що найкорисніший напій - це звичайна чиста вода.
Коментарі