понеділок, 28 вересня 2020 15:54

Оголосили набір до команди 26-ї експедиції в Антарктиду

Національний антарктичний науковий центр Міністерства освіти та науки (НАНЦ) оголосив конкурс з відбору команди для 26-ї Української антарктичної експедиції.

Експедиція буде свого роду ювілейною, адже 2021-го відзначатимуть 25 років з часу підняття українського прапора на колишній британській станції "Фарадей", яку перейменували на "Академік Вернадський", повідомляє пресслужба МОН.

"Зважаючи на пандемію Covid-19, під час відбору майбутніх полярників та полярниць особлива увага приділятиметься фізичному та психологічному здоров'ю кандидатів", - заявив директор НАНЦ Євген Дикий.

Переможці конкурсу проводитимуть наукові дослідження та забезпечуватимуть життєдіяльність станції "Академік Вернадський" в Антарктиді з весни 2021-го до весни 2022 року.

Автор: mon.gov.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак, що врізався в льодовик, відтанув через 76 років

Самка тюленя Ведделла народила в Антарктиді на українській станції "Академік Вернадський", яка розташована на острові Галіндез. Полярники пропонують всім охочим допомогти обрати ім'я для новонародженої, про це вони повідомили на сторінці Національного антарктичного наукового центру в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили набір до команди 26-ї експедиції в Антарктиду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути