Кориця корисна для серцево-судинної системи. Завдяки вмісту кальцію вона сприяє зменшенню утворення тромбів.
Кориця містить поліфеноли. Це – антиоксидант, який знижує ризик серцево-судинних захворювань. Ця спеція також знижує цукор та холестерин y крові. Такі результати дослідження опублікували американські вчені у журналі American Journal of Clinical Nutrition.
У кориці багато волокон, які допомагають виводити з організму шкідливі солі. Відтак покращується робота шлунково-кишкового тракту. Вживання кориці покращує апетит і стимулює вироблення шлункового соку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкорисніший продукт для жінок
Аромат кориці активізує роботу головного мозку, сприяє підвищенню уваги і покращує зорову пам'ять, кажуть медики.
Британські науковці з Нортумбрійського Університету встановили, шо покращити роботу мозку допоможе розмарин. Крім того, ця спеція – гарний антисептик. Чай з розмарину підвищує імунітет і має протизапальний ефект.
Коментарі