четвер, 19 липня 2018 14:34

Назвали найпопулярніші вузи і спеціальності серед цьогорічних вступників

Назвали найпопулярніші вузи і спеціальності серед цьогорічних вступників
За тиждень до закінчення вступної кампанії подали майже 1 млн заяв. Facenews

Вступники подали до вузів майже 1 млн заяв на бакалавра, магістра і молодшого спеціаліста . Найбільше - до КНУ ім. Шевченка.

"На другому місці - Львівський національний університет імені Франка, на третьому - Національний технічний університет "Київська політехніка", на четвертому - Львівська політехніка та на п'ятому - Харківський національний університет імені Каразіна", - повідомила на брифінгу директор ДП "Інфоресурс" Оксана Бєлік.

Найпопулярніші серед нинішніх вступників спеціальності - право, філологія, середня освіта, менеджмент та медицина.

Абітурієнти подали 600 тис. електронних заяв. Електронні кабінети зареєстрували вже 151 тис. вступників – це понад 90% відсотків від очікуваної цього року кількості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вузах почали прийом документів: що необхідно знати абітурієнтам

"Середня кількість заяв, яку на подали вступники – 4. Згідно з Умовами прийому, кожен вступник може подати на бюджет до 7 заяв. Скоріше за все більшість вступників чекають останніх днів вступної кампанії, щоб залежно від ситуації, рейтингових списків подати заяви, що залишилися. У підсумку тільки на бакалавра ми очікуємо близько мільйона заяв", - розказав заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич.

Вступники мають право подавати заяви до вузів з 12 до 26 липня. Днем раніше закриють реєстрацію електронних кабінетів. 1 серпня відбудеться оприлюднення рейтингового списку вступників.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найпопулярніші вузи і спеціальності серед цьогорічних вступників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути