пʼятниця, 02 грудня 2016 17:01

Науковці шукають того, хто намалював 100-метрову свастику в Казахстані

Науковці шукають того, хто намалював 100-метрову свастику в Казахстані

Вчені виявили у Казахстані унікальний напис, який видно лише з космосу. При ретельному вивченні знімків Торгайского степу науковці розгледіли на них невідомі об'єкти. За обрисами вони нагадують ієрогліфи.

Усього вчені нарахували в Казахському степу не менше 70 різних малюнків. Розшифровуючи ієрогліфи, фахівці зійшлися на тому, що на одному з написів – уштогайський квадрат, на другому – тургайська свастика, на третьому – гігантський тетрагон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На березі озера знайшли печатку князя Рюрика

Уштогайський квадрат складається з 101 кургану. Його периметр сягає 1148 м. Діаметр іншої знахідки – тургайської свастики – 94 м. Найбільшим за розмірами виявився тетрагон. Одна з його граней досягає 171 м, друга – 137 м.

На думку фахівців, кургани могли побудувати стародавні люди для виконання ритуалів. Тривають розкопки на цих пагорбах, щоб краще вивчити їхню структуру. Необхідно також дослідити походження написів: антропогенне чи природнє. Якщо вони зведені людиною, то розкопки проллють світло на те, y який період їх створювали. Також у курганах можуть бути знайдені предмети, які вкажуть на їхнє призначення.

Нагадаємо, в історичній частині Житомира археологи знайшли підземні ходи, козацькі люльки, залізні ножі і монети різних епох. Вчені припускають, що під містом є розгалужена система підземель. A під центральною частиною Житомира перебуває багато знахідок періоду з Х століття до сьогодення.

Зараз ви читаєте новину «Науковці шукають того, хто намалював 100-метрову свастику в Казахстані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути