Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 23:00

Знайшли спосіб, як уникнути передчасну смерть

Знайшли спосіб, як уникнути передчасну смерть
Вчені розповіли, що допоможе знизити ризик передчасної смерті. Фото: clioonline.dk

Вчені Університету Східної Фінляндії довели, що їжа з високим вмістом омега-6-ненасичених жирних кислот здатна знизити ризик серцево-судинних захворювань і передчасної смерті.

Дослідники визначили рівні жирних кислот в крові 2480 чоловіків у віці від 42 до 60 років. За 22 роки спостереження померли від хвороб 1143 людини. Виявилося, що ризик передчасної смерті був на 43% нижче у тих людей, у кого в організмі була найвища концентрація лінолевої кислоти. Про це повідомляє EurekAlert!

При цьому зменшувалася ймовірність розвитку серцево судинних-захворювань, а також інших небезпечних для життя станів здоров'я за винятком раку. Схожий, але більш слабкий ефект надавала арахідонова кислота.

Рівень лінолевої та інших омега-6-ненасичених жирних кислот визначається раціоном харчування людини. Зокрема, джерелом лінолевої кислоти є рослинні масла, горіхи і насіння.

Вважалося, що ненасичені жирні кислоти, незважаючи на їх благотворний вплив, є причиною ряду хронічних захворювань. Це пояснювалося тим, що лінолева кислота в організмі людини перетворюється в арахідонову, яка, в свою чергу, є попередником сполук, що сприяють запаленню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці розповіли, що відбувається в організмі перед смертю

Всесвітня організація охорони здоров'я попередила про появу нової смертельної епідемії, яку викликає невідомий патоген. Назвали цю хворобу ікс. Вчені не знають патоген, який викликає хворобу ікс. Передбачають, що вона передається через спілкування з тваринами або контакті з ВІЛ-інфікованими.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли спосіб, як уникнути передчасну смерть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути