Ексклюзиви
вівторок, 28 березня 2017 15:34

Знайшли найбільший у світі слід динозавра

Відбиток виявили на північному заході Австралії науковці з Квінслендського університету. Слід від лапи динозавра розміром 1,75 метрів належить зауроподу - чотириногому травоїдному.

На сьогодні це найбільший слід,який виявили вчені, передає gogetnews.

Професор з університету Стів Солсбері вивчав район Уолдоману на західному березі Австралії протягом 5 років. Під час відливів тут можна знайти тисячі відбитків ніг, залишених динозаврами між 127 і 140 млн років тому, стверджує науковець.

"Якби ми повернулися в минуле на 130 млн років тому, ми б побачили як всі ці різні динозаври йдуть по береговій лінії", - розповів професор Стів Солсбері. За його словами, такого різноманіття слідів ящерів немає ніде в світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дилему "що було раніше: курка чи яйце" розгадали

 

За цей час там знайшли виявили 21 слід динозаврів. Район охрестили "Парком юрського періоду Австралії".

"Тут є сліди, що належать як мінімум шістьом видам хижих динозаврів, - довгошиїм травоїдним зауроподам, двоногим травоїдним орнітоподам і ящерам з бронею", - говорить Стів Селісбері.

Минулого року рекорд найбільшого сліду динозавра належав відбитку довжиною 1,15 метрів. Його знайшли в Болівії. Слід залишив хижак теропод, який жив близько 80 млн років тому.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли найбільший у світі слід динозавра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути