середа, 11 серпня 2021 09:29

NASA запустило в космос українсько-американську ракету

NASA запустило в космос українсько-американську ракету
NASA відправило в космос ракету українсько-американського виробництва. Фото: twitter.com/NASA

Американське космічне агентство NASA і компанія Northrop Grumman успішно запустили з космодрому у Вірджинії українсько-американську ракету-носій Antares з космічним кораблем Cygnus.

Головна конструкція маршової ступені ракети, не рахуючи двох російських двигунів, розроблена українським конструкторським бюро "Південне" і вироблена на заводі "Південмаш".

Запуск ракети відбувся з космодрому Воллопс о 01:01 за Києвом. Через 533 с. після старту безпілотний вантажний корабель Cygnus успішно відокремився і вирушив у самостійний шлях. Він доставить вантаж до Міжнародної космічної станції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський модуль на МКС завадив запуску корабля NASA

На борту космічного корабля 3720 кг вантажу: матеріали для наукових досліджень, обладнання для МКС і запаси для екіпажу.

3 червня космічна агенція NASA запустила на МКС понад сотню дитинчат молюсків Sepiolida. Істот відправлять разом з іншим вантажем на борту ракети SpaceX Falcon 9.

Сепіоліди, "короткі кальмари", є частиною дослідницької програми UMAMI, що вивчає вплив космічних умов на взаємодію між корисними мікробами та їхніми тваринами-господарями.

Зараз ви читаєте новину «NASA запустило в космос українсько-американську ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути