понеділок, 05 квітня 2021 07:53

Надлегкий гелікоптер NASA здійснив посадку на поверхню Марса
4

Марсохід Perseverance успішно скинув міні-гелікоптер Ingenuity на поверхню Червоної планети. 11 квітня Ingenuity здійснить першу спробу польоту.

Надлегкий літальний апарат закріпили до ровера Perseverance перед початком місії, повідомляє NASA. 2-кілограмовий міні-гелікоптер коштував близько $85 млн і вважається підтвердженням концепції, яка може здійснити революцію у дослідженнях космосу.

"Підтверджуємо посадку Марсо-гелікоптера. Його 471 млн. км подорож на борту Perseverance закінчилася остаточною висадкою на поверхню. Наступна віха? Пережити ніч" , - написали у NASA.

Фото: twitter.com/NASAJPL

Ingenuity працював від енергетичної системи Perseverance, а тепер почне використовувати власний акумулятор, аби підтримувати роботу нагрівача. Той повинен захистити непокриті електричні компоненти від низьких нічних температур на планеті. Встановлені на вертольоті сонячні панелі перезаряджатимуть його батарею.

Перед 1-м польотом протестують двигуни і датчики. Ingenuity спробує піднятися на 3 м, протриматися над поверхнею 30 секунд і сісти. Протягом польоту вертоліт повинен зробити високоякісні фотографії. NASA планує до 5 таких польотів різної складності вже в травні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телескоп Hubble зробив унікальне фото туманності

На початку 2021 року марсохід NASA Curiosity відзначив 3 тис. місцевих діб успішної роботи на Марсі. Ровер не припиняє надсилати фотографії. Нещодавно він надіслав новий знімок. Апарат сфотографував себе на тлі 6-метрового пагорба Мон-Мірку.

Зараз ви читаєте новину «Надлегкий гелікоптер NASA здійснив посадку на поверхню Марса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути