четвер, 28 лютого 2019 23:18

На Землю впаде радянська космічна станція

  У 2019 році на Землю впаде радянська космічна станція "Космос-482". Фото: Politeka
У 2019 році на Землю впаде радянська космічна станція "Космос-482". Фото: Politeka

Вже у 2019 році на Землю впадуть залишки радянської космічної станції "Космос-482". Загублена станція літає навколо нашої планети майже півстоліття.

Запуск "Космос-482" відбувся в березні 1972 року. Станція повинна була долетіти до Венери. Але двигун відмовив і в результаті станція розпалася на частини, пише newsweek.com.

Після розпаду станції кілька її частин вже впало на території Нової Зеландії. Після, на полі утворилися великі дірки. Залишки вантажа і двигуназалишаються на орбіті Землі. Апарат був сконструйований таким чином, щоб витримати високий атмосферний тиск Венери. Тому залишки зможуть витримати проходження через земну атмосферу.

За словами космонавтів, уламки станції впадуть на Землю в проміжку між 2023 і 2025 роками. Нові дослідження показують, що апарат впаде вже в цьому році. Де залишки можуть приземлитися, поки невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA вирішило знайти початок Всесвіту

Китайці намагаються зрозуміти, чи можливе життя на зворотньому боці Місяця. 3 січня 2019-го китайська станція Chang'e 4 зробила довгоочікувану посадку на зворотному боці Місяця, яку з нашої планети ніколи не видно. Зонд, у складі якого знаходиться посадковий апарат і місяцехід, висадилися у заздалегідь обраному районі о 10:26 за Пекінськім часом.

Головна відмінність китайської місії від польотів колег із інших країн: станція вперше в історії сіла саме на зворотному боці Місяця, де за 60 років досліджень космосу не висаджувався ще ніхто.

Зараз ви читаєте новину «На Землю впаде радянська космічна станція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути