З Міжнародної космічної станції на Землю екіпаж надіслав 12 пляшок французького бордо .
Також відправили кілька сотень грон винограду, які рік тому опинились на МКС для дослідження, повідомляє АР.
Завдяки такому експерименту з вином хотіли дізнатися, як космічне середовище впливає на хімічні процеси в напої. Зокрема, спричинення осаду й бульбашок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На МКС зламалась російська система отримання кисню
Науковці кажуть, що через швидку зміну клімату на планеті важливо розуміти, як впливають різні умови на виноград і продукти, що виробляють з нього.
На борту МКС не можна пити алкоголь, тому після закінчення експерименту пляшки відправили назад на Землю. Їх урочисто відкоркують наприкінці лютого. Спробувати вино з космосу зможуть учені, задіяні в експерименті, а також експерти французького виноробства.
Санта-Клаус і його сани отримали ліцензію на комерційні польоти до Міжнародної космічної станції. Уперше в історії Санті видали спеціальну комерційну космічну ліцензію для польоту з екіпажем на Міжнародну космічну станцію з використанням його космічної капсули StarSleigh-1, що живиться від ракети Рудольф, повідомляє FAA.
Коментарі