понеділок, 14 серпня 2017 17:22

На Місяці з'явиться 4G

На Місяці з'явиться 4G
Німецька компанія Vodafone та науковці Part Time Scientists планують запустити 4G на Місяці. Фото: cikavosti

Німецька компанія Vodafone та науковці Part Time Scientists планують запустити 4G на Місяці.

Спільними зусиллями фахівці планують доставити на супутник Землі 2 місяцеходи з HD-камерами. Для зв'язку із Землею використовуватимуть технологія LTE, повідомляє tehnot.com.

Швидкісна мобільна мережа знадобиться для ровера ALINA. Він збиратиме наукові дані у космосі. Завдяки 4G отриману інформацію швидше надсилатимуть на Землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили найдешевший у світі 3D-принтер

"Зараз ми працюємо разом з Vodafone з метою створення базових станцій LTE-зв'язку на Місяці. Ми плануємо створити сервіс з доставки товарів на Місяць, а також розгорнути на його поверхні мобільну мережу. Це перший крок для створення стійкого оточення для вивчення Сонячної системи", - каже один із представників німецького стартапу Карстен Бекер.

Якщо пілотний проект буде успішним, у 2020-му на Місяць відправлять спеціальне LTE-обладнання. Воно зможе працювати за низьких температур.

Команда вчених Стенфордського університету розробила 4D-камеру, яка володіє 140°-кутом огляду і дозволяє змінювати фокус після зйомки.

Зараз ви читаєте новину «На Місяці з'явиться 4G». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути