Ексклюзиви
неділя, 13 серпня 2017 13:06

Волонтери створили безпілотник-невидимку для бійців АТО

Волонтери створили безпілотник-невидимку для бійців АТО
Невидимий для ворога безпілотник коштує 170 тис грн Фото: 5 канал

Волонтери із Черкас та Києва створили унікальний безпілотник "Маргарита", адаптований до потреб українських військових.

Винахід коштує понад 170 тис грн. Він фіксує позиції ворога спритно та безшумно. За словами розробників, його не здатні зафіксувати навіть прогресивні системи стеження. Про це повідомляє 5 канал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вищий пілотаж - з'явилось відео неймовірних нічних польотів українських винищувачів Су-27

"Це універсальна машина, вона працює як коригувальник вогню, як дальній розвідник. Це птах, що летить далі і довше, ніж ті, які стоять на озброєнні", - розповів розробник безпілотної системи з позивним "Майстер".

Військовослужбовець із позивним "Кречет" працює над дисертацією із систем радіоуправління. Новітні розробки він застосував у повітряному розвіднику.

"Основна ідея – зберегти життя людям. І основна постановка цих систем – це збереження життя людей, - каже "Кречет", - Все цікаве і дороге всередині цієї коробки, це схема датчиків. Це система, яка при повному гасінні GPS російських глонасів, не тільки повернулася, але ще й виконала бойовий маршрут".

Зараз "Маргарита" проходить тестування. Волонтери вже анонсують збір коштів на наступний проект – "Тарас". Назвали його на честь молодого науковця – розробника безпілотників, який передчасно загинув. Система "Тарас" складатиметься з двох літаків-розвідників, які працюватимуть у тандемі. Нові безпілотники назвуть "Грім" та "Блискавка".

В Україні представили нові зразки термобаричної зброї - піхотний вогнемет і гранати. Піхотний вогнемет РПВ-16 - це новий зразок зброї з ефектом об'ємного вибуху.

Зараз ви читаєте новину «Волонтери створили безпілотник-невидимку для бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути