Ексклюзиви
пʼятниця, 12 березня 2021 13:11

На Місяць хочуть відправити 6,7 млн зразків земної сперми

На Місяць хочуть відправити 6,7 млн зразків земної сперми
Сховище хочуть побудувати всередині лавових труб. Фото: pixabay.com

Американський вчений Джекал Тханга з університету Аризони пропонує відправити на Місяць репродуктивні клітини 6,7 млн видів земних організмів, щоб врятувати біорізноманіття нашої планети.

Земля зіштовхується із стихійними лихами, засухою та іншими глобальними загрозами, заявив він із групою науковців на Аерокосмічній конференції. А тому проєкт дослідник називає "глобальним страховим полісом", пише New York Post.

Місяць - ідеальне місце для сховища генетичної спадщини. Він тектонічно стійкий, там холодно та немає погодних явищ, які загрожували б банку сперми. Тварини та люди не зможуть його зруйнувати чи пошкодити.

Сховище хочуть побудувати всередині лавових труб під поверхнею Місяця. Ці тунелі утворилися мільярди років тому, коли лава прокладала собі шлях через м'які породи.

Щоб доставити на Місяць по 50 зразків сперми кожного з 6,7 млн видів, потрібно буде запустити орієнтовно 250 ракет. Для будівництва МКС на орбіті знадобилися 40 таких запусків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск розказав, чому його космічний корабель вибухнув одразу після посадки

Fashion-магнат із Японії 45-річний Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії SpaceX, збирає команду з 8 осіб для спільного польоту на Місяць.

Зараз ви читаєте новину «На Місяць хочуть відправити 6,7 млн зразків земної сперми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути