Ексклюзиви
четвер, 11 жовтня 2018 17:02

Молоді вчителі рік відпрацьовуватимуть у школі

Молоді вчителі рік відпрацьовуватимуть у школі
 Інтернатуру запровадять уже найближчим часом. Фото: Etcetera Media

В Україні запровадять інтернатуру для вчителів. Це прописали у Концепції педагогічної освіти.

"Молодий вчитель має рік відпрацювати у школі під керівництвом досвідчених наставників. Це допоможе адаптуватися до роботи у школі", - каже міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Норму про педагогічну інтернатуру також мають прописати у різних нормативно-правових актах.

"В університетах слабо готують майбутніх вчителів у практичному сенсі, багато теорії. Випускники педагогічного вузу приходять до школи з дуже приблизним уявленням про те, як працює вчитель. Не знають, як зайти до класу, працювати з учнями, вести журнал. Тієї практики під час навчання дуже мало. Студенти дивляться, як працює вчитель, проводять кілька уроків і все. Законодавчо введуть, що інтерн на рік приходитиме до школи і це буде його майбутнім місцем роботи. Він допомагатиме вчителю набиратиметься досвіду. Подібно працюють інтерни у лікарні. Фактично педагогічний інтерн - це асистент вчителя", - розповідає Gazeta.ua директор столичної школи №148 імені Івана Багряного Сергій Горбачов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зобов'язані педагоги викладати українською

Щоб ввести додаткові ставки педагогічних інтернів, потрібні гроші.

"Щороку педагогічний склад оновлюється 18 тис. вчителів. Це додаткові 2 мільярди гривень на рік. Ці гроші потрібно закласти у бюджет", - каже Горбачов.

На сьогодні середня зарплата вчителя складає 7500 грн., а середня по Україні становить 8977 грн. Згідно із законом "Про освіту" зарплата вчителя найнижчої кваліфікаційної категорії повинна становити мінімум 3 мінімальні зарплати. Це близько 11 тис. грн на сьогодні.

Зараз ви читаєте новину «Молоді вчителі рік відпрацьовуватимуть у школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути