неділя, 02 липня 2023 03:25

Куди поставити Wi-Fi роутер, щоб інтернет став швидшим: корисні поради

Куди поставити Wi-Fi роутер, щоб інтернет став швидшим: корисні поради
Cучасні Wi-Fi мережі можуть бути досить примхливими в плані якості сигналу. Фото: itmaster

Wi-Fi сьогодні є найпопулярнішим способом підключення до інтернету. Це стало можливим завдяки хорошим характеристикам цього протоколу, простоті підключення та наявності широкого асортименту недорогого обладнання.

Однак сучасні Wi-Fi мережі можуть бути досить примхливими в плані якості сигналу. Зокрема, в будинку існують певні місця, куди категорично не можна ставити маршрутизатор, щоб не зіпсувати інтернет з'єднання. Gazeta.ua зібрала загальні рекомендації щодо встановлення Wi-Fi роутера, які допоможуть отримати найкращий сигнал.

В яких місцях краще не ставити Wi-Fi-роутер

На думку експертів, одним з найгірших місце для Wi-Fi роутера є кухня. У цій кімнаті ніколи не слід тримати маршрутизатор. Сигнал може легко перерватися через вплив інших кухонних приладів, таких як мікрохвильова піч. Такі прилади значно уповільнюють Wi-Fi сигнал.

Духовки, холодильники та інша електроніка робить кухню абсолютно неправильним середовищем для пристрою.

Не ставте роутер біля акваріумів: по-перше, резервуар з рибами створює підвищену вологість, по-друге, вода перешкоджає проходженню радіохвиль, знижуючи їх силу і дальність поширення.

У жодному разі не можна ставити роутер на вулиці. Адже температура не підходить для техніки. Взимку холодно, а влітку буває надто спекотно. Усі ці перепади можуть серйозно нашкодити роутеру і можуть пгіршити якість сигналу. У квартирі також не тримайте роутер біля вікна, на нього можуть потрапляти промені сонця

Невдала ідея ставити роутер у підвалі або горищі; місцях, де сигнал може бути ослаблений через бетонні стіна чи стелю.

Блокування сигналу також може статися, якщо поставити пристрій у шафі чи за телевізором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які предмети не варто тримати біля роутера: поради

Де краще ставити Wi-Fi-роутер

Роутер повинен знаходитися якомога вище від підлоги, тому що сигнал від нього поширюється дугоподібно. Якщо пристрій знаходиться на підлозі, значна частина енергії сигналу буде банально йти в землю без належного охоплення приміщення.

Розмістіть роутер в геометричному центрі квартири (або будинку), щоб сигнал рівномірно покривав всі приміщення. Оптимальною висотою є 1,5-2 метри. Але чим вище – тим краще.

Зазвичай оптимальною точкою розташування є коридор, оскільки сигнал легко поширюється до найближчих кімнат. Щоправда, є один момент – роутер доведеться закріпити на стіні, а на це може знадобитись певні хитрощі.

При цьому, варто розуміти, що кожен будинок і квартира мають унікальні особливості, і оптимальне місце для розміщення роутера може трохи відрізнятися. Рекомендується провести невеликі тести, перевірити якість сигналу в різних місцях і вибрати той, який забезпечує найкращу продуктивність Wi-Fi у вашому конкретному випадку.

Ще кілька порад

Бодай раз у місяць корисно перезавантажувати роутер, це допоможе уникнути багатьох проблем. Також варто перевіряти швидкість інтернету за допомогою безкоштовних сервісів. Якщо швидкість знижена – зверніться до провайдера.

Не вимикайте роутер на ніч, оскільки він може не отримати життєво важливих оновлень

Щоб отримати найкраще покриття і сигнал Wi-Fi, направте антени роутера в різні напрямки. Наприклад, можна спробувати направити одну антену горизонтально, а іншу вертикально. Це допоможе покращити охоплення сигналу та мінімізувати можливі слабкі зони у вашій мережі.

Якщо ви роками не заглядали в налаштування вашого маршрутизатора (роутера), то є можливість, що за цей час виробник випустив для нього оновлення прошивки.

І нехтувати його установкою не слід: ви отримаєте кілька корисних переваг та убезпечите свою мережу. Благо зробити це не так уже й складно, Gazeta.ua розповідає, для чого потрібно прошивати роутер та як це зробити.

Зараз ви читаєте новину «Куди поставити Wi-Fi роутер, щоб інтернет став швидшим: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути