Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2020 11:27

Кому Google присвятив новий дудл

Кому Google присвятив новий дудл
Новий дудл оформили в стилі однієї з найпопулярніших історій, написаної Родарі - Казки про Цибуліно. Фото: скріншот

100-річчя італійського журналіста і письменника Джанні Родарі у світі відзначають 23 жовтня.

Google присвятив новий doodle спеціально для цієї події, пише "Новое время".

Новий дудл оформили в стилі однієї з найпопулярніших історій, написаної Родарі - Казки про Цибуліно. На малюнку зображено портрет письменника, а поруч - книгу з цибулею на обкладинці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google представить технологію для меншого споживання оперативки браузером Сhrome

"З днем народження, Джанні Родарі, і спасибі за те, що втілив в життя свою уяву для того, щоб ним могли насолоджуватися цілі покоління", - підкреслили розробники.

Джанні Родарі народився 23 жовтня 1920 року в північному італійському містечку Оменья. Йому подобалося працювати з дітьми, тому він отримав освіту вчителя і почав викладати в школі. Потім Родарі вирішив змінити сферу діяльності і пішов працювати репортером в газету. У письменника був великий досвід роботи з дітьми і редактори попросили його написати для дитячої секції газети. З цього і почалася його кар'єра як дитячого автора. У 1960 році він опублікував свою першу книгу "Дитячі віршики в небі і на Землі". А два роки потому випустив "Казки по телефону" - збірку оповідань, яку багато хто до цих пір вважає шедевром. У 1970 році Родарі став першим і поки що єдиним італійцем, який отримав премію Ганса Християна Андерсена за письменницьку діяльність. Ця міжнародна нагорода вважається чи не найвищою в області дитячої літератури.

"Я лише намагаюся перетворити слова в іграшки", - говорив Джанні Родарі про своїх книги.

Помер дитячий письменник в Римі в 1980 році на 65 році життя через ускладнення після операції на нозі. Джанні Родарі не тільки став автором багатьох популярних історій, але і вніс значний вклад в реформу освіти в країні.

Google - перша в світі за популярністю пошукова система Інтернету, що належить корпорації Google Inc., у неділю, 27 вересня святкує своє 22-річчя. На честь цього дня пошуковик випустив спеціальний дудл – логотип, стилізований в честь якого-небудь свята або події.

Зараз ви читаєте новину «Кому Google присвятив новий дудл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути