Ексклюзиви
вівторок, 23 червня 2020 12:49

Google представить технологію для меншого споживання оперативки браузером Сhrome

Google представить технологію для меншого споживання оперативки браузером Сhrome
Браузер Chrome завдяки новій функції забиратиме менше оперативної пам'яті. Фото: Pixabay

У найближчих оновленнях Сhrome з'явиться технологія, яка значно підвищить продуктивність браузера Сhrome і знизить його потребу в оперативній пам'яті.

Про це заявив один з інженерів Google, пише nv.ua.

Рішення компанія запозичить у Microsoft. Chrome використовуватиме функцію управління оперативною пам'яттю Segment Heap, яку Microsoft включила в браузер Microsoft Edge для Windows 10.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google присвятив дудл сонячному затемненню

Функція Segment Heap, яку Microsoft створила для Edge, дає змогу знизити споживання оперативної пам'яті на 27%. Цифра дуже приблизна, але в Google вважають, що для багатьох користувачів може йтися про "сотні мегабайт оперативної пам'яті". За словами інженера Google, виграш у продуктивності буде помітним для систем з багатоядерними процесорами. Для користувачів, які мають малий об'єм оперативної пам'яті або ж мають звичку тримати відкритими велику кількість вкладок одночасно, нововведення також будуть помітними. Google створить версію Chrome, використовуючи Windows 10 developer kit. Якщо це рішення буде вдалим, воно торкнеться лише версії Chrome для Windows 10.

Компанія Google виявила в коді браузера Chrome 81 критичну вразливість "нульового дня". Тому рекомендують користувачам встановити оновлення, щоб уникнути потенційних проблем з витоком власних даних. Компанія вже почала поширювати оновлення під номером версії 81.0.4044.113, яке усуває вразливість

Зараз ви читаєте новину «Google представить технологію для меншого споживання оперативки браузером Сhrome». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути