пʼятниця, 03 серпня 2018 16:22

Кінець світу близько - назвали дату

Кінець світу близько - назвали дату
Науковці назвали нову дату глобальної катастрофи. Фото: ТСН

Науковці назвали нову дату глобальної катастрофи.

Дослідники з англійського Кардіфського університету дійшли висновку, що до 2100 року закислення океану може побити рекорди, встановлені 14 млн років тому, передає Nature.

Глобальна катастрофа загрожує Світовому океану менш ніж через 100 років. Закислення океану являє собою процес зниження показника pH, викликаний попаданням в воду вуглекислого газу з атмосфери планети. Як і глобальне потепління його пов'язують з діяльністю людства.

"Люди не перестануть виробляти надмірну кількість вуглекислого газу і через 80 років рівень показник у воді досягне показника в 7,8. Падіння показника рН всього на 0,1 одиниці означає збільшення кислотності на 25 відсотків", - каже Джулія Шорт з Кардіфського університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апокаліпсис близько - що призведе до кінця світу

За її словами, з початку індустріальної ери океан поглинув близько 525 млрд тонн вуглекислого газу. На початку 1800-х років з'явилися машини на бензині та дизелі, індустріалізація сприяла створенню феномену урбанізації, а люди масово вирушили в міста в пошуках роботи. Одним з негативних наслідків цього став викид мільярдів тонн вуглексилого газу та інших парникових газів в атмосферу Землі, а потім і закислення океану.

Алтайський дослідник і письменник Андрій Коробейщиков поділився песимістичним прогнозом про кінець світу. Зараз важко назвати точну дату апокаліпсису, який може наступити, як через п'ять років, так і через місяць.

Зараз ви читаєте новину «Кінець світу близько - назвали дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути