Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2018 17:00

Апокаліпсис близько - що призведе до кінця світу

Апокаліпсис близько - що призведе до кінця світу
Сьогодні у світі відзначають День навколишнього середовища. Фото: 24 канал

Сьогодні у світі відзначають День навколишнього середовища.

"2017 року люди витратили відведені на рік ресурси на п'ять місяців раніше покладеного терміну і запустили цим незворотний процес – смерть планети", - стверджуть учені з американського агентства Global Footprint Network.

За їх словами, для нормального існування людині потрібна така кількість відновлюваних ресурсів, яка могла б міститися на 1,7 планети Земля.

"За 10 років такий показник складе дві планети, а до 2050 року – три", - кажуть вчені.

Нижче наведені основні фактори, що знищують Землю.

1. Пластикове сміття

Щороку людство викидає у світовий океан 6 млрд кілограмів сміття. В основному це пластик, який знищує морську флору і фауну. Кожна викинута пляшка розкладається протягом 500 років.

2. Танення льодовиків Антарктиди

Останні висновки вчених лякають: льодовик Тоттен тане значно швидше і під кінець століття це загрожує підвищенням рівня моря на 3 метри. Експерти з'ясували, що льодовик на сході Антарктиди, на півтора градуси тепліший за всі інші прибережні льодовики. Його розмиває тепла вода Індійського океану.

Кліматологи стверджують, що штучні заходи зі скорочення викидів парникових газів не зупинять танення льодовиків. Зможуть лише трохи уповільнити.

3. Розливи нафти

Аварії танкерів або на платформах закінчуються розливами нафти. Це смертельно для жителів океанів і людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чумацький Шлях поглине свої супутники

4. Електронні відходи

Технічні блага – комп'ютери, телевізори, мобільні телефони. За останнє десятиліття стали доступні навіть людям з низьким доходом. Стара техніка поповнює гори електронних відходів. Тільки у 2012 році люди викинули майже 50 млн тонн використаної електроніки.

5. Вихлопи автомобілів

У світі налічується понад 500 млн автомобілів. До 2030 року ця цифра перевищить мільярд. Це означає, що всього за 12 років забруднення повітря подвоїться.

Апокаліпсис настане через планету Нібіру. Заяву про катастрофу зробив колишній співробітник Геологічної служби США Ітан Троубрідж. Він понад 10 років працював у американському урядовому агентстві.

Зараз ви читаєте новину «Апокаліпсис близько - що призведе до кінця світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути