четвер, 06 квітня 2017 18:39

Кожен десятий студент у Литві - українець

Кожен десятий студент у Литві - українець

Литва надає українським студентам 40 державних стипендій на навчання і проживання. Прийняти українців готові 21 університет, 22 коледжі і 22 науково-дослідницькі інститути. Загалом 500 освітніх програм у литовських ВНЗ доступні для студентів з України.

"Литва підтримує Україну у всіх прагненнях, включаючи освіту. Ми раді надавати українцям можливість навчатись у литовських вузах. Тому вже 4-й рік надаємо 40 державних стипендій українським студентам на проживання і навчання", - каже представниця Фонду підтримки освітнього обміну в Литві Жанна Орлова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що чекає українську освіту після введення ЗНО в магістратурі

За підрахунками, 1 з 10 іноземних студентів у Литві є українцем. Наша молодь отримує стипендією - €380. На думку організаторів, цього вистачає на життя: кімната у гуртожитку коштує до €100.

Але на державну стипендію у Литві можуть претендувати лише ті студенти, які закінчили в Україні бакалаврат.

Навчання переважно англійською мовою, але є ВНЗ, де доступна російська мова.

Окрім цього, у Литві діє програма Erasmus. Вона передбачає обмін студентами і викладачами. Навчаючись у Литві, можна одночасно вчитись в інших вузах чи країнах світу.

Найбільше українських студентів їде вчитися до Польщі і Німеччини. Такі дані оприлюднив Центр міжнародних програм 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Кожен десятий студент у Литві - українець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути