Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2021 17:45

Карантин посилив попит на репетиторів з української мови

Карантин посилив попит на репетиторів з української мови
Карантин посилив попит на репетиторів з української мови фото: lmn.in.ua

З березня торік попит на репетиторів зріс. Затребуванішими стали спеціалісти з тих предметів, з яких є обов'язковим зовнішнє незалежне оцінювання. Популярнішим стало онлайн-репетиторство. Це помітили аналітики інтернет-платформи репетиторів "Букі".

"Це загальна тенденція. Онлайн-освіта розвиватиметься і це стосуватиметься як професійного розвитку дорослих, так й освіти дітей", - говорить Gazeta.ua Віктор Громовий, заслужений вчитель України, головний редактор порталу "Освітня політика".

Карантин, запроваджений торік по всьому світові, посилив потребу в передачі знань через інтернет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні не сприймають шкільної форми - експерт

"Очевидно, що насамперед в Україні шукали репетиторів із української мови та історії. Саме з цих предметів складають ЗНО. Такі тенденції були очікувані й одразу після запровадження тестування, адже масова освіта не може приділити увагу кожному учню. Якщо дитина не встигає за загальним темпом, вона випадає з процесу, а потім без індивідуальної допомоги наздогнати навчальний матеріал надзвичайно важко", - каже фахівець.

У середньому вартість години репетиторства 150-350 грн. Якщо онлайн — дешевше.

"Як показала практика, за інтернет-формами освіти буде віртуальна реальність. Це дає безмежні можливості та відкриває світ знань на кінчиках пальців у будь-який час доби. Для цього треба лише бажання та мотивація", - говорить Віктор Громовий.

В Україні запроваджують стипендії для випускників, у яких будуть хороші результати ЗНО. Таких премій буде 250 за рік. Для кожної області виділять по 10 грошових нагород.

Зараз ви читаєте новину «Карантин посилив попит на репетиторів з української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути