понеділок, 03 вересня 2018 16:50

Які мобільні додатки допоможуть замінити психолога

Які мобільні додатки допоможуть замінити психолога

Торік використання додатків для смартфонів, пов'язаних зі стилем життя, зросло на 174%. Серед таких застосунків на завантажувальних платформах типу Play Market чи App Store окреме місце займають психологічні сервіси, розказує Gazeta.ua психолог Марина Дворник.

"Найчастіше – це щось на кшталт електронних книжок із самодопомоги. Завдяки ним можна докладніше почитати про агресію, тривожність, депресію, самооцінку, стрес, оцінити власні симптоми і скористатися рекомендаціями з опанування важких станів", - каже фахівець.

Додаток "What's Up?" містить зручно організовану інформацію і мотивуючі цитати. Він також дозволяє вести щоденник своїх настроїв і позитивних та негативних звичок.

"Функція моніторингу емоцій – це ще один найбільш розповсюджений інструмент самодопомоги. Ззавдяки застосункам "Daylio" та "Puncher" можна зрозуміти, які види повсякденної активності супроводжують певні емоції. Можна запланувати частіше робити те, що надихає, а не пригнічує, і відстежувати зміни", - радить психолог.

Серед психологічних додатків також виділяють ігрові. Вони допомагають сконцентруватися на тренуванні уваги, пам'яті, уяви, чи просто відволіктися від негативних переживань. Серед таких - "Lumosity". Крім ігор, він має невеликий медитативний курс із аудіосупроводом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телефон слідкує за вашим здоров'ям - найкращі додатки

"Один із різхновидів смартфон-застосунків психологічного спрямування – чати. Там можна поділитися своїм ускладненням і програма почне "переписуватися" з Вами, аби якомога краще зрозуміти потребу. За цим принципом працюють застосунки "Youper" та "Woebot", навчаючи користувача основам конструктивного мислення та контролю своїх переживань", - пояснює Дворник.

У застосуноку "Vivian: Free Personal Psychotherapist" віртуальна 3-D версія психотерапевта представлена на екрані й імітує ситуацію справжнього спілкування. Через аналіз аудіоповідомлень програма надає майже моментальні голосові відповіді.

Активісти руху "Територія відповідальності" розробили додаток християнських знайомств Eden. Додаток безкоштовний. Його можна завантажити Android та iOS. Зараз працює в Україні, білорусі та Сполучених Штатах,

Зараз ви читаєте новину «Які мобільні додатки допоможуть замінити психолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути