Ексклюзиви
неділя, 26 вересня 2021 17:15

Із гальмівних колодок і ланцюгів - у Києві відкрили виставку сталевих фігур

Із гальмівних колодок і ланцюгів - у Києві відкрили виставку сталевих фігур
У Києві демонструють 100 експонатів із металу Фото: ВДНГ

У першому павільйоні ВДНГ на просп. Глушкова, 1 у Києві відкрилася виставка, де представлено майже сотню унікальних експонатів із заліза. Унікальність у тому, що ці фігури створено вручну з гальмівних колодок, ланцюгів та інших подібних деталей. Експозиція наочно демонструє, як брухту можна подарувати друге життя, перетворивши його на витвір мистецтва. Кожен експонат — це тисячі елементів та довгі місяці ручної праці. "Галерея сталевих фігур" працюватиме до 6 лютого 2022 року.

Герої мультфільмів

Шрек, Гарфілд, Сід із "Льодовикового періоду" — на виставці зібрали всіх найпопулярніших персонажів мультфільмів, щоб кожен міг зустріти свого улюбленого героя.

Тож тут можна сфотографуватися зі Шреком та його приятелями — ослом і котом у чоботях. А також зробити селфі з Гарфілдом або попозувати на фоні кумедних ведмедиків Гаммі чи Пумби з улюбленого мультика дитинства — "Король Лев".

До речі, у залі малеча може переглянути мультфільми й порівняти, наскільки сталеві фігури схожі на своїх прототипів. Для цього облаштували спеціальний мінікінотеатр із м'яким диваном, де можна зручно вмоститися у компанії друзів.

Фантастичні персонажі

"Колись давно у далекій-далекій галактиці…" — впізнали фразу? Так, це частина початкових титрів "Зоряних війн". Під легендарну кіносагу у "Галереї сталевих фігур" відвели окрему зону, тож готуйтеся до зустрічі з велетенським Чубаккою, майстром Йодою, штурмовиками, роботами R2-D2 й C-3PO.

У цій же локації можна помітити ще одного відомого кіночужинця — героя фільму "Прибулець" Стівена Спілберга 1982 року.

Далі — до жителів Пандори, персонажів науково-фантастичного фільму "Аватар". Ну і, звісно, не обійдеться без згадування хітового серіалу в жанрі фентезі — "Гра престолів". Кожен шанувальник цієї кіноісторії може відчути себе королем/королевою, сівши в точну копію того самого трону.

Супергерої та суперзірки

Найвідоміших супергероїв організатори також не оминули увагою. Тож у першому павільйоні ВДНГ до лютого оселилися Бетмен, Людина-павук, Капітан Америка, Хеллбой та Робокоп.

Щодо суперзірок, то у стінах виставки можна побачити скульптури, присвячені таким відомим особистостям, як Мерилін Монро та Майкл Джексон.

Швидкісні автомобілі та мотоцикли

Окрему залу присвячено найкрутішим машинам в історії. Тут розмістилися повнорозмірні копії суперкарів Lamborghini Aventador J, Mercedes-Benz SLS AMG й гіперкару Bugatti Veyron. Також серед експонатів — Jeep Willys, американський армійський автомобіль підвищеної прохідності часів Другої світової війни. Ну а для фанатів науково-фантастичної трилогії "Назад у майбутнє" підготували особливе задоволення — можливість посидіти в тому самому "Делоріані" — авто для подорожей у часі. До речі, сісти можна не тільки в нього, а й у кожну машину та мотоцикл виставки. Наприклад, на копію мотоцикла, створеного в колаборації дез-метал-гурту Behemoth та виробника кастомних мотоциклів Game Over Cycles.

Усього на виставці представлено понад 10 різних моделей авто та мотоциклів, а загальна кількість експонатів — близько 100. Кожен із них можна мацати, тому задля безпеки відвідувачів раз на годину скульптури дезінфікують.

Захід працюватиме до 6 лютого. Час роботи щодня - з 10:00 до 20:00. Квитки можна придбати тут https://metalgallery.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Із гальмівних колодок і ланцюгів - у Києві відкрили виставку сталевих фігур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути