понеділок, 12 вересня 2022 17:46

Спецтема: Війна Росії проти України

ІТ-армія влаштувала цифрову "бавовну" онлайн-ресурсам Росії

ІТ-армія влаштувала цифрову "бавовну" онлайн-ресурсам Росії
ІТ-армія влаштувала цифрову "бавовну" онлайн-ресурсам Росії. Фото: t.me/mintsyfra

ІТ-армія України з 29 серпня до 11 вересня паралізувала роботу понад 2400 російських онлайн-ресурсів.

Вдалося влаштувати цифрову "бавовну" російським банкам і пропагандистським ЗМІ. Про це повідомляє Мінцифри.

ІТ-армія зупинила роботу найбільших банків РФ. Через паралізовані сервіси банківських установ РФ, Газпромбанку, Московського Кредитбанку, Совкомбанку росіяни не змогли скористатися онлайн-банкінгом і провести фінансові операції зі смартфона.

"Ба більше, "друга армія" не могла отримати зарплати, а їхні рідні – компенсації. До злиднів їм не звикати", – ідеться в повідомленні Мінцифри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні працює внутрішній роумінг: що робити в разі зникнення мобільного зв'язку

Паралізували роботу онлайн-сервісів автосалонів. Зокрема, найбільшого онлайн-майданчика з продажу автомобілів і запчастин "Дром". Також зупинили роботу системи електронного документообігу в підприємств молочної продукції. Оптові й роздрібні продавці молочної продукції вимушені вручну обробляти документи.

Цифрова "бавовна" дісталася і до пропагандистських ЗМІ. Кібератака вивела з ладу великі пропагандистські російські медіа – Rambler, Газета.Ru, МК.

"Помічаємо, що деякі пропагандисти вже думають про перемир'я. Пізно. Також айтівці попіклувалися, щоб на центральних телеканалах Криму школярів і студентів привітав з 1 вересня президент України. Продовжуємо нагадувати російським тимчасовим жителям, що їм там не місце, бо Крим – Україна", – коментує Мінцифри.

Російські окупанти видали координати військової бази українським хакерам, які видавали себе за привабливих жінок.

Про це повідомляє nv.ua з посиланням на Financial Times. Подробиці в інтерв'ю виданню розповів IT-фахівець і засновник групи Hackyourmom Микита Книш (до початку повномасштабної війни очолював компанію HackControl).

За його словами, хакери використали фейкові профілі привабливих жінок у Facebook і російських соцмережах, і обманом змусили окупантів надсилати їм фотографії, які пізніше геолокували й відправили українським військовим.

Зараз ви читаєте новину «ІТ-армія влаштувала цифрову "бавовну" онлайн-ресурсам Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути