середа, 15 листопада 2023 07:00

Інвестор Максим Кріппа став власником GSC Game World - розробника гри S.T.A.L.K.E.R.

Український бізнесмен Максим Кріппа став бенефіціарним власником української компанії-розробника ігор S.T.A.L.K.E.R. та "Козаки" - GSC Game World.

Про це свідчать дані YouControl.

Компанія має два офіси - в Києві та Празі (Чехія). В українських реєстрах дані щодо нового власника внесли 22 вересня 2023 року, у чеських - 27 вересня. Згідно з новими записами, кіпрська компанія GSC GAME WORLD GLOBAL LTD є засновником GSC UKRAINE LLC, а кінцевим бенефіціаром вказаний Кріппа Максим Володимирович, зареєстрований в ОАЕ громадянин України.

Ком'юніті-менеджер компанії Максим Ткаченко зауважив, що зміна власника не матиме суттєвого впливу на формат роботи компанії, адже її засновник, Сергій Григорович, залишається на посаді генерального директора. До того ж, Максим Кріппа співпрацював з GSC Game World останні два роки та підтримує заплановані раніше ідеї щодо подальшого розвитку.

Автор: GSC Game World
  GSC Game World
GSC Game World

Відомо також, що Григорович вирішив продати GSC Game World для того, щоб залучити інвестиції. Фінансування дозволило відновити роботу над "S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля", яку планували випустити ще в 2012, але декілька разів відкладали реліз через брак коштів.

Автор: Фото з особистого архіву
  Макс Кріппа - новий власник S.T.A.L.K.E.R.
Макс Кріппа - новий власник S.T.A.L.K.E.R.

Макс Кріппа - новий власник S.T.A.L.K.E.R.: хто він

Це український підпримець, який має у своєму інвестиційному портфелі активи з різних сфер економіки. У 2022 році бізнесмен Кріппа Максим став власникмо кіберспортивної команади NAVI, а до цього придбав частку (25%) студії Maincast.

Максим Кріппа лишається непублічним підприємцем. Відомо, що він дотримується стратегії довготривалого інвестування. Сфокусований на активах в IT, GameDev та Real Estate.

Зараз ви читаєте новину «Інвестор Максим Кріппа став власником GSC Game World - розробника гри S.T.A.L.K.E.R.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути