вівторок, 13 грудня 2016 15:32

Хто постійно і багато їсть - скорочує собі життя - науковець
5

Тема щодо подовження життя завжди є і буде однією з найактуальніших. Ніхто не хоче старіти і помирати. Український генетик, професор НАНУ Віктор Досенко розповів Gazeta.ua, які фактори найбільше впливають на тривалість життя.

 

1. Мозкова діяльність.

"Мозкова діяльність позитивно впливає на стан здоров'я. Дуже корисно читати, займатись саморозвитком - споживати інформацію. Загалом, читання і різні розвиваючі ігри використовують для людей з хворобою Альцгеймера. Завдяки цим заняттям їхня нервова система не дегенерується. Ці способи можна застосовувати також і до всіх людей, як дійсний спосіб подовжити собі життя", - каже професор.

 

2. Рух.

"Людина повинна постійно рухатись. Це для того, щоб навантажувати свої м'язи і запобігти кисневому голодуванню", - розповідає вчений.

 

3. Зміна температур.

"Перегрівання та переохолодження, насправді, дуже корисна річ. Люди не повинні їх уникати. В розумних межах, це необхідно. Природою так закладено, що в організмі має бути зміна температур. У багатьох випадках це запобігатиме хронічним захворюванням і продовжуватиме життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 способів подовжити людське життя

 

4. Голодування.

"Не можна постійно їсти. Тоді клітини в організмі засмічуються і починають старіти. А голодування провокує клітини самопоїдатись і таким чином оновлюватись. Періодичне голодування має позитивний вплив на організм. Воно надзвичайно важливе для профілактики серцево-судинних і хронічних захворювань", - пояснює науковець.

 

5. Психологічний аспект.

Альтруїзм.

"Люди, які думають перш за все про інших і суспільство в цілому, а не про себе, - живуть довше. Такі люди дбають про інших і отримують відповідну віддачу від суспільства. Егоїсти ж, навпаки, своєю позицією можуть скоротити собі життя".

Значущість для суспільства.

"Ми - соціальні істоти. Наша цінність для популяції визначається нашим внеском в неї. Коли людина втрачає свою значущість і розуміє,що вона вже не потрібна, прискорюється програма її ліквідації і прискорюється старіння. Самотні люди живуть менше", - каже професор.

Зараз ви читаєте новину «Хто постійно і багато їсть - скорочує собі життя - науковець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути