середа, 05 грудня 2018 10:55

Гриневич розповіла, чи повинні учні прибирати в школі

Гриневич розповіла, чи повинні учні прибирати в школі
Лілія Гриневич. Фото: УНІАН

Учні можуть прибирати в школі, каже міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Це частина гігієнічного виховання і підготовки до самостійності", - пояснює міністр у рубриці "Правила школи" у програмі "Сніданок з 1+1".

До прибирання не можуть бути залучені 1-класники Крім того, існують часові обмеження на цей вид занять для дітей різного віку.

"Якщо батьки категорично проти такого виду діяльності роботи для дитини, вони можуть відмовитися. Стаття 43 Конституції України забороняє використовувати примусову працю. Для цього варто написати заяву на ім'я директора школи про відмову від участі дитини у такій формі роботи. У школі є посада технічного персоналу. Чистота у школі не може залежати тільки від діяльності дитини. Важливо її навчити не смітити і шанувати чужу працю", - каже Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібно приносити до школи медичну довідку

За якість їжі у шкільних їдальнях відповідають місцеві ради, директор навчального закладу та організація, яка виграла тендер за послуги. Якщо батьки бачать системні недоліки, а адміністрація не реагує, можна створити спеціальну комісію.

Зараз ви читаєте новину «Гриневич розповіла, чи повинні учні прибирати в школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути