вівторок, 23 жовтня 2018 16:39

Гриневич розповіла, як визначають дати канікул

Гриневич розповіла, як визначають дати канікул
Школи визначають дати канікул самостійно. Фото: vv-hotel.com

Дати канікул визначає кожна школа за погодженням з органом місцевого самоврядування, пояснює міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Є три фіксовані вимоги. Навчальний рік повинен початися не пізніше першого вересня. Завершитися - не пізніше першого липня. Сумарно канікули впродовж навчального року мають бути 30 днів", - розказує міністр у рубриці "Правила школи" у програмі "Сніданок з 1+1".

Рішення щодо карантину кожна школа також приймає окремо. Усе залежить від рівня захворюваності дітей у навчальному закладі.

"Це робить орган місцевого самоврядування. Рішення про канікули через несприятливі погодні умови також приймають на місцях", - каже керівник Міносвіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зобов'язані педагоги викладати українською

Торік 28 вересня набув чинності закон "Про освіту". Згідно документу, мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова – українська. Право національних меншин на навчання рідною мовою реалізується через класи з навчанням мовою відповідної нацменшини поряд з державною мовою.

Зараз ви читаєте новину «Гриневич розповіла, як визначають дати канікул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути