четвер, 02 листопада 2017 10:40

Глобальне потепління: у чому загроза людству

Глобальне потепління: у чому загроза людству
Через підвищені температури у багатьох регіонах світу зростають трансмісивні захворювання. Еспресо.TV

Підвищення температури повітря призведе до загострення хвороб, які переносять комахи та кліщі.

Про це йдеться у звіті науковців про вплив глобального потепління на здоров'я людей. Його провели науковці з 24 наукових організацій світу, пише "Сегодня".

Звіт об'єднує дослідження 40 показників здоров'я населення планети. Виявилося, що період між 2000 і 2016 роками зросла кількість людей, які піддаються впливу високих температур. Серед них 25 млн літніх осіб.

Через підвищені температури у багатьох регіонах світу зростають трансмісивні захворювання. Їх передають комахи та кліщі. Так, з початку 50-х років ймовірність поширення "лихоманки Денге" зросла на 9,4%. Це - гостра інфекційна хвороба з висипами на шкірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці б'ють на сполох: 2016 рік стрімко наблизив планету до глобального потепління

За оцінками вчених, до кінця століття понад мільярд людей можуть стати "кліматичними біженцями". Зараз жителі деяких регіонів змушені переїжджати через постійні дощі або зростання середньої температури.

У світі стало більше жертв голоду, що викликали кліматичні причини. Так, у 30 країнах світу харчування населення у значній мірі залежить від місцевих продуктів. У 1990-му в цих країнах недостатньо харчувалися 398 млн осіб. У минулому - 422 млн.

Північне море впродовж останніх 45 років нагрівалося вдвічі швидше за світовий океан. Екологи попереджають, що зміни клімату загрожують руйнацією екосистем і біорізноманіття, зокрема зникненням видів, які є більш чутливими до температур. У Північному морі, зокрема, скоротилася популяція тріски.

Зараз ви читаєте новину «Глобальне потепління: у чому загроза людству». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути