середа, 01 березня 2017 18:18

Чому за потепління сніг довго тане

Чому за потепління сніг довго тане
vsitury.com.ua

Уповільнене танення снігів - наслідок глобального потепління. Це з'ясували дослідники з Національного центру атмосферних досліджень США.

Теплий клімат призведе до меншої кількості снігу в багатьох гірських областях. Цей тонкий шар снігу не затримається до пізньої весни чи раннього літа, але спостерігатиметься протягом зими і ранньої весни. Коли нічні температури нижчі, а сонячні промені не настільки прямі, сніг танутиме повільніше, ніж зараз. Через це весняний паводок буде нижчий. Про це повідомляє "Популярная механика".

"Коли танення снігу відбувається раніше, ніж передбачено, сніг перестає танути при високих кутах сонячних променів, які з'являються тільки пізньою весною і раннім літом. Сонце не дає потрібну кількість енергії в інший час року, щоб надати достатню швидкість танення", – пояснює Кіт Масселман, головний автор наукової роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли на Землі вимруть тварини

Повільний темп танення снігу може серйозно відобразитись на районах, де танення снігового покриву є одним з джерел водних ресурсів.

На початку січня стало відомо, що айсберг розміром 5 тис. кв км відколюється від Антарктиди. Вчені припускають, що це буде найбільша брила льоду, що відділилася від материка за всю історію спостережень.

Зараз ви читаєте новину «Чому за потепління сніг довго тане». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути