неділя, 28 травня 2017 11:38

Чому діти не хочуть ходити в школу

Чому діти не хочуть ходити в школу
Діти не хочуть ходити до школи, бо цього не прищепили батьки - фахівці. Фото: perm.aif.ru

У столиці зросла кількість дітей, які не ходять до школи. Екстерном навчаються 2,2 тис. столичних учнів. Небажання дітей ходити до школи залежить від різних чинників. Комусь не вистачає часу на позашкільне життя, хтось має проблеми з однолітками чи вчителями. Фахівці переконані, що діти не хочуть ходити до школи, бо цього не прищепили батьки.

"Відсутність стимулювання з боку батьків та наголошення на важливості освіти - основний чинник, чому діти відмовляються йти до школи. Якщо у батьків немає зацікавлення у тому, щоб дитина вчилася, то у дітей теж не буде такої зацікавленості. Звідси з'являється відсутність мотивації навчатися, нецікавість до навчального процесу та непорозуміння з вчителями, - розповідає Gazeta.ua вчитель центру дистанційної освіти "Джерело" Діана Мельникова.

Навчання у школі - це процес, до якого мають докладати зусилля батьки, вчителі та учні. Зацікавити дитину до навчання мають не тільки вчителі цікавими уроками, а й батьки власним прикладом.

"З першого класу пояснювала дитині, що теж ходила до школи. Завдяки цьому зараз маю роботу. Вона дозволяє заробляти гроші, купувати їжу, одяг, ходити в кіно та відпочивати. Важливо, показати своїм прикладом, що знання не бувають зайвими. З першого класу допомагаю донці з уроками і намагаюсь донести: важливо навчись вчитись і тоді все буде просто. Я переконана, що діти відмовляються ходити до школи чи виконувати домашні завдання лише через лінощі батьків. Ті просто не захотіли або не вважали за потрібне прищепити дитині бажання вчитися", - розповідає Gazeta.ua мати семикласниці Вікторія Трощенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які правила життя має засвоїти школяр, щоб бути успішним

Зараз ви читаєте новину «Чому діти не хочуть ходити в школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути