пʼятниця, 10 лютого 2017 16:19

Цієї ночі буде рідкісне затемнення

Цієї ночі буде рідкісне затемнення
Meteoprog.UA

Цієї ночі можна спостерігати в небі місячне затемнення. У цей період до Землі наблизиться також комета 45Р. Затемнення буде напівтіньовим і триватиме 4 години 19 хвилин. Затемнення побачать жителі Європи, потім США, Азії (крім жителів узбережжя Тихого океану), Африки та Австралії. Про це повідомляє National Geographic.

О 03:43 за київським часом можна буде спостерігати це явище.

Комета 45Р буде максимально близько до Землі: 0,08 астрономічної одиниці (близько 12 млн км). Ця відстань дорівнює діаметру Місяця. Комета пролетить її приблизно за 80 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Землі наближається дивовижна комета

Період місячних затемнень можна використати енергетично, щоб позбутися старого, а сонячні – для утвердження нового. Зазвичай вплив затемнень на людей відчувається протягом трьох днів до і трьох днів після затемнення. Але для особливо метеорологічно й енергетично сприйнятливих людей цей період може збільшитися до тижня до і тижня після затемнення. Можливі головний біль, прискорене серцебиття і часті напади дратівливості.

Наступне затемнення буде сонячним і відбудеться 26 лютого, а місячне - 7 серпня 2017 року. Тоді Місяць потрапить у повну тінь Землі лише частково. Повне затемнення жителі Землі зможуть побачити 31 січня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Цієї ночі буде рідкісне затемнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути