понеділок, 18 червня 2018 07:25

Чим небезпечна самотність

Чим небезпечна самотність
Самотність частіше відчувають молоді люди від 18 до 22 років. Фото: Live-And-Learn

Самотність удвічі підвищує ризик серцево-судинних захворювань.

Науковці з Данії провели дослідження за участі 13 тис. осіб. Виявилося, що почуття самотності є передвісником передчасної смерті. Пише "Новое время".

Медики аналізували дані про фізичне і психологічне здоров'я. Учасники дослідження також проходили анкетування. Їх запитували: "Чи є у вас людина, з якою ви можете поговорити, коли це потрібно?" і "Чи бувають у вас моменти, коли ви відчуваєте себе самотнім, хоча перебуваєте не самі?".

Дослідження показало, що самотні люди скаржилися на низьку якість життя. Вони також утричі частіше страждають від депресії, панічних атак і тривоги.

"Самотність зараз більш поширена, ніж раніше. Усе більше людей в сучасному суспільстві живуть одні. Попередні дослідження показували, що самотність і соціальна ізоляція підвищують ризик розвитку ішемічної хвороби серця та інсульту. Самотність є передвісником передчасної смерті, погіршення психічного здоров'я і більш низької якості життя. Наше дослідження підтвердило ці дані ", - заявила автор дослідження Енн Вінггаард Крістенсен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робот допоможе боротися з самотністю

Результати дослідження ідентичні як для чоловіків, так і для жінок, кажуть науковці.

Самотність частіше відчувають молоді люди від 18 до 22 років. Вона для них така ж шкідлива, як і пачка викурених сигарет в день. Щоб уникнути самотності, медики рекомендують добре спати, проводити час з сім'єю, займатися фізичними вправами і не працювати занадто багато.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечна самотність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути